ONK Enduro Vorden

Verslag enduro Vorden

Weer terug in de Achterhoek dit keer te gast in Vorden. In de afgelopen week heeft het opnieuw veel geregend. Desondanks kregen we vrijdag’s voor de enduro bericht, ‘de proeven zijn droog’. De echte toppers ga vrijdag al vooruit om de proeven (snelheid onderdeel) te voet te verkennen.

Ik type dit in afwachting van waterpomp onderdelen voor de Beta. Hopelijk zijn deze voor zaterdag binnen zodat we op pad kunnen naar Harfsen.

Start

Het beloofde een druilerige dag te worden, erg bewolkt maar zeker niet koud. Bij het uitladen van de motor was er vanaf het keurings-terrein verschillende malen een claxon te horen. Direct duidelijk vandaag werd er dus op het functioneren van de claxon gecheckt. Mijn claxon is niet al te luid, maar de keurmeester had de versterking van zijn gehoor apparaat ook iets kunnen opschroeven. Kwam er mee weg en hup omkleden. Door de temperatuur een lastig keuze wel / geen jas. Besloten mijn jas aan te trekken, mede vanwege de verwachte regen.

Op het start plateau stond ik opnieuw samen met Erwin. Door onze vergelijkbare resultaten tijdens de vorige enduro in Bergeijk. Op de verbinding vind ik het nog wel eens lastig om een goed tempo te kiezen en te houden. Hierbij komt het goed van pas dat ik achter de ervaren Erwin kan rijden.
We waren al gewaarschuwd voor de monster proef 1. De proef door het bos, hier leek inderdaad geen einde aan te komen. Dit was vooral te merken in ronde 2 en 3. Door de vermoeidheid leek het wel of ze er een stuk bij hadden geplakt. Wat een werk moet dit zijn geweest om deze uit te zetten, hulde voor al de vrijwilligers.

Proef 2 was vooral een korte versie van proef 1. De akkerbouw proef nummer 3 was er een waar ik naar uit had gekeken. Eigenlijk hoort in een enduro gewoon een proef als deze. Kilometers lang lint wat van buiten naar binnen een soort slakkenhuis vormt. In ronde 2 waren en sporen en grond wallen ontstaan waar je heerlijk ik kan afzetten.

Na de eerste ronde (eigenlijk na de eerste proef) bleek de jas toch echt te warm. Had zo’n 8 minuten over op start finish. Snel naar de auto gerend om daar te wisselen voor een shirt en bodywarmer. In ronde 3 komt toch telkens weer de man met de hamer minimaal 1x langs. Ook dit keer weer, ging met in verhouding nog veel energie en vooral zin de 3e ronde in. Maar op 2/3 van proef 1 was een dwars liggende boom die letterlijk in de weg lag. Zette nog wel de motor eroverheen maar kon niet voorkomen dat ik alsnog half onder kwam te liggen. Stuur tegen knie, pijnlijk maar het hoort erbij. Door mede dit akkefietje, zwaardere omstandigheden en vermoeidheid ronde 3 de tijden niet kunnen consolideren.

Volgende week weer een kans!

Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3
Proef 1 Proef 2 Proef 3 Proef 1 Proef 2 Proef 3 Proef 1 Proef 2 Proef 3
15:10,0 02:54,9 06:39,9 15:37,2 02:54,3 07:09,6 17:16,9 03:13,0 07:44,6

Details enduro Vorden

Proef 1 Bos-proef Voor het gevoel een proef waar geen eind aan kwam. Voor de toppers 12 minuten, ik deed er ongeveer 15 over.
Proef 2 Korte bos-proef Vergelijkbare proef als de eerste, maar dan kort.
Proef 3 Akkerbouw-proef Mooie slakkenhuis proef, over mais akker. Diepe sporen en mooie grond wallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s