About

Wie ben ik, mijn naam is Jonathan Molenaar, woonachtig in het mooie plaatsje Benschop(in de buurt van de zendmast, IJsselstein) Fanatiek motorrijder vanaf mijn 20 mijn motor rijbewijs. Mijn eerste motor was een suzuki SV650S waarna als snel een XT350 volgde. Voorafgaand enkele brommers, Yamaha FS1, Zundapp KS50 (laatste heb ik nog steeds in bezit)
In mijn dagelijks leven sleutel ik aan elektrische besturing van allerlei aard. Mag graag ’s avonds wat sleutel aan één van de motoren.

De SV650 is voor de mooi weer ritjes rond om het huis en in de Eifel, het betere stuur werk. Omdat naast het rijden ook sleutelen grote hobby is, kocht ik er een XT350 bij. Zodoende wilde ik wat meer leren over de techniek van de motorfietsen. Daarvoor leende de 350 uitstekend, kon weinig fout doen en daarnaast altijd voldoende advies te vinden op het internet. De aankoop van de XT350 ging samen met lidmaatschap van de DTA. Deze fanatieke club mensen houden zich bezig met sleutelen aan de Ténéré, daarnaast word er ook fanatiek offroad gereden.
Omdat de XT350 was voorzien van noppenbanden was stap naast de weg snel gemaakt. Het zogenoemde offroad rijden. Nu is het niet bij de eerste keer gebleven. Na mij 25kW periode kwam er al snel een XT600 Ténéré bij. De XT350 werd vervangen door een TT600. Nog was niet voldoende een tweede Ténéré werd aangekocht klaar gemaakt voor de Raid 2011.

In deze blog beschrijf ik mijn korte en lange trips. Het jaar 2011 staat in het teken van de Raid 2011. Een navigatie proef van 10 dagen in Marroko. Onder warme omstandigheden, zware en lange dag ritten afleggen.
Daarnaast is het de bedoeling om in Juni af te reizen naar Kazachstan, het negende grootste land van de wereld.

10 gedachten over “About

 1. C.Lugthart

  Jonathan, wat kun jij leuk schrijven zeg. Heel enthousiast en toch duidelijk, als je probleempjes tegenkomt.Je hebt al een hele afstand afgelegd, ik ben benieuwd hoever je nog eens zult komen. Trouwens jouw talenkennis wordt vast steeds beter. Knap hoor en dan merk je dat je alleen ook weer makkelijk contacten maakt. Geniet er nog een poosje van. Hartelijke groet uit Harmelen, Tante Jannie

   1. jos

    wij zouden het leuk vinden dat je op HET Treffen weer terug bent!
    Groeten Fred Jos Linda en Jos

   2. jonathan Berichtauteur

    Ga er van uit dat je het over het september treffen hebt. Dat kom naar verwachting 2 weken te vroeg. Als toch anders loopt probeer ik er zeker te zijn. Grt jonathan

 2. jos

  Hoi Jona: goed op weg man laatste week zat ik in het zonnige zuiden en jij nu in de regen. Wat een prachtige ervaringen doe je op onderweg. Zelf extreem Para. Gaaf.
  Zie dat je nu in Talin bent , het gaat je goed af man.
  Vanaf die glijer op de witte streep met de 34 L, toen ik je leerde kennen, tot wat je nu kunt, ben je erg gegroeid. Top wereldreiziger.
  Groeten en geniet.
  Josvandecross

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s