Motoren

Hieronder staat elke motor, brommer die ik in bezit heb en of heb gehad. Nu heb ik in de afgelopen jaren wel wat gewisseld, maar meest kocht ik er iets bij zonder iets anders te verkopen. Hierdoor ontstaat er al een  hele collectie.

Op mijn 16e mijn bromfietscertificaat gehaald, waarna de aankoop van een brommer niet uit kon blijven. Heb ongeveer 2 jaar op onderstaande brommer rondgereden waarna de Yamaha FS1 en de Zundapp werden gekocht. De eerste twee brommers hebben andere eigenaar gevonden. De Zundapp heb ik nog steeds in bezit.

SR viperYamaha FS1

De eerste motor

Met de SV in de Eifel

Op mijn 20ste mijn motor rijbewijs gehaald, toen moest er natuurlijk ook motor gekocht worden. Omdat ik nog moest voldoen aan de 25kW regeling een begrensde SV650 gekocht. Deze motor staat bekend om zijn stuur eigenschappen en gretig karakter. Niet veel later de XT350 voor het sleutelen, waarna het offroad rijden werd ontdekt.

Ritje ardenen in 2009

Deze voldeed aan 25kW regeling, in afwachting van het verlopen van de 25kW regeling een XT600 gekocht en opgeknapt. Deze motor word geschikt gemaakt voor de wat langere afstanden met bagage.

Motor bij aankoop  Dezelfde motor na 3 maanden sleutelen    2010, 3 dagen rijden in Wales
Motor na aankoop                              Na drie maanden opknappen  3 dagen rijden in Wales

De XT350 moest zijn plekkie afstaan aan een TT600, een wat sterkere motor als de 350. Puur gebouwd voor het offroad rijden. Deze motor heeft zijn sporen al verdiend in Frankrijk en Belgie. De wat technische omstandigheden daar zijn meer geschikt voor deze motor.

Door leden van de Tenere club enthousiast gemaakt om  mee te doen met 8 daagse Raid / Rally door Marokko. Omdat ik zelfde jaar reis wilde maken had ik daar andere motor voor nodig. Op Marktplaats een Yamaha 34L opgezocht en aangekocht. Na mijn mening de mooiste Tenere ooit gemaak. Tevens de eerst daarom ook wel de Oer Ténéré genaamd. Deze geheel opgeknapt en naar wens gemaakt.

 

Van beide projecten heb ik op het DTA Forum een thread bijgehouden deze is hier en hier  te vinden.
Voor de hierboven geplaatste motor zocht ik een goed blok.Welke ik dacht
gevonden te hebben in XT550 met daarin blok met een topset van een 600. Deze onderblokken zouden sterker zijn dan die van de 600. Later bleek toch allemaal niet zo goed gesteld te zijn met het blok als ik had verwacht. De 550 is ook de laatste aankoop geweest tot nu toe.

Een gedachte over “Motoren

  1. Rita

    Hé Jonathan; wat maak jij óók veel mee!!
    Heb net met moeders van jou gebeld, en daarom errug! benieuwd naar wat jij allemaal doet en beleeft. Weer heel anders dan wat Sifra aan het doen is.
    je zal wel heerlijk onder het stof komen te zitten..:-) en douchen zal ook niet gemakkelijk gaan..
    Alle goeds wat nodig is gewenst door ons gezin!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s